IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисията по съобщенията не предвижда решение за четвърти GSM оператор

Държавният регулатор опроверга информация, че организира търг за ползване на честота за нов мобилен оператор

10:34 | 04.10.11 г. 1
Комисията по съобщенията не предвижда решение за четвърти GSM оператор

Във връзка с обявения от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) търг за издаване на разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхвата на два гигахерца (2 GHz) от регулаторния орган днес съобщават, че този търг не е свързан с избора на четвърти мобилен GSM оператор.

GSM мрежата е от второ поколение (2G) в обхвати 900 MHz и 1800 MHz, докато за използването на радиочестотния спектър в обхвата на 2 GHz, който е предмет на обявения търг, този спектър е предназначен единствено за UMTS мрежи, като част от широколентовите технологии трето поколение (3G), се посочва в прессъобщението от КРС.

Уточняващата информация е във връзка с неточните трактовки за същността на търга, публикувани в пресата, заявиха от комисията за регулиране на съобщенията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sonka.74
преди 12 години
Новината за този конкурс възприемам като крачка към развитие на мобилните комуникации у нас. МТел и сега имат 3G мрежа, и дори тестват 4G. Но останалите оператори трябва още доста да инвестират. Така, че който и да спечели търга ще бъде добре за потребителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още