IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около десет училища в страната използват "класната стая на бъдещето"

Засега училищата си купуват софтуера и таблетите от своите делегирани бюджети

14:00 | 11.10.11 г. 2
Около десет училища в страната използват "класната стая на бъдещето"

В около десет училища в страната вече се използва "класната стая на бъдещето", като проектът за нея включва компютърни таблети за учениците, с лиценз от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), съобщи БТА.

На таблетите е "качено" учебно съдържание от предучилищната възраст, от целия начален етап на образованието, публикувани са също и електронните уроци до 12-ти клас от националния образователен портал, съобщи Александър Ангелов, маркетинг мениджър в софтуерна компания.

„Образователният портал е собственост на МОМН, богат е на ресурси и позволява в бъдеще на него да бъдат публикувани неограничен брой електронни уроци“, каза още Ангелов. По думите му на портала сега са "качени" 2 000 електронни урока от 3-ти до 12-ти клас.

Към проекта е включен и софтуер за управление на класната стая, за да може учителят да прехвърли образ от един компютър на т.нар. „умна дъска“, която работи с проектор. Една "умна дъска" струва около 1 000 лв., а цената на целия проект е 15 000 лв.

Засега училищата си купуват софтуера и таблетите за "класната стая на бъдещето" от своите делегирани бюджети, тъй като няма централизирана поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
stanislavr
преди 12 години
Някой да се е опитал да напише статия или да програмира на таблет? От таблет се чете, гледа и толкова...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
rednek
преди 12 години
Руснаците се спряха на по-удачно у-во от таблета:http://***.reader.bg/useful/item/391.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още