IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приложенията за Windows Phone вече минаха границата от 40 хил.

Мобилната операционна система на Microsoft привлича с бързи темпове интереса на разработчиците

15:47 | 21.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Новите модели на Nokia залагат на&nbsp;Windows Phone. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новите модели на Nokia залагат на Windows Phone. Снимка: Ройтерс

Въпреки че операционната система Windows Phone отпразнува първата година от своето съществуване едва преди около месец, тя се доказва като една от най-бързо развиващите се платформи за смартфони.

Доказателство за това е бързият темп, с който разработчиците правят приложения за нея. Преди месец, при първия рожден ден на платформата, за нея имаше около 35 000 приложения, но в момента онлайн магазинът на операционната система на Microsoft - Windows Phone Marketplace, предлага над 40 000 приложения от над 10 700 разработчика, пише сайтът All About Windows Phone.

Според статията в последните 30 дни 85% от публикациите в магазина са приложения, а 15 на сто - игри. 68% са били безплатни, 23% - платени, а около 9% от всички са имали платена и безплатна тестова версия. 

Ако това темпо се запази, All About Windows Phone очаква приложение номер 50 000 да бъде качено през втората или третата седмица на януари 2012 г. От сайта обаче не изключват това да се случи и преди края на годината, ако интересът се засили, но същевременно поясняват, че „публикувани приложения“ не означава непременно, че това е броят на наличните за всеки потребител приложения. Около 5500 от програмите например са били премахнати от Microsoft или от самите разработчици, а някои не са достъпни за всички потребители, а само за определени географски региони.

През последния месец всеки ден в магазина са били добавяни по около 165 нови приложения. Този брой е доста по-висок от цифрата, която бе постигната през лятото, което може да се обясни с факта, че разработчиците са оценили перспективите на Windows Phone Mango - последната версия на мобилната операционна система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още