IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийски съд отмени забраната за продажба на Samsung Galaxy Tab

Apple загуби втора поредна съдебна битка, след като Samsung започна да продава модифицирана версия на таблета си и в Германия

16:46 | 30.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Австралийски съд отмени забраната за продажба на Samsung Galaxy Tab

Корейският производител за потребителска електроника Samsung Electronics спечели важна тактическа победа над американския си конкурент Apple при обжалването на забраната за продажба на Samsung Galaxy Tab в Австралия.

Първоначално, през октомври австралийският съд под председателството на съдия Анабел Бенет уважи молбата на Apple, като се произнесе, че таблетът на Samsung нарушава патентните права на американската компания. След това обаче Samsung направи малки промени в Galaxy Tab и подаде съдебен иск, с който обжалва решението.

Сегашното решение на апелативния съд ще позволи на корейската компания да възобнови продажбите на таблети преди коледните празници на австралийския пазар. Според решението на съда, компанията може да възобнови продажбите в петък, 2 декември, в 16 часа местно време.

Съдът също така постанови, че Apple има право да обжалва това решение, макар от американската компанията засега да не съобщават дали ще се възползват от него.

В изявление на южнокорейския производител се казва, че при вземането на предишното решение съдията е тълкувал погрешно закона. 

Въпреки досегашното съдебно решение обаче Galaxy Tab 10.1 можеше да се закупи в Австралия от различни онлайн търговци. От някои от тях Apple е изискал обяснения, както и издаването на данни за купувачите на устройството.

Samsung има проблеми и в Германия, където заради друго съдебно решение внася от миналата седмица модифицирана версия на своя Galaxy Tab 10.1, за да заобиколи наловената от съда забрана.

Както предаде Dow Jones Newswire, компанията със седалище в Купертино ще подаде иск и срещу това устройство. Съдът в Дюселдорф трябва да заседава отново на 22-и декември. Дотогава Samsung може да предлага Galaxy Tab 10.1N в Германия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още