IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wikimedia Foundation набра 20 млн. долара от дарения

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на сървъри и за развитие на сайтовете, най-големият от които е Wikipedia

11:08 | 04.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Wikimedia Foundation набра 20 млн. долара от дарения

Wikimedia Foundation завърши своята ежегодна кампания за събиране на дарения за развитието на своите проекти, като тя бе призната за най-успешната в цялата история на фондацията.

По време на няколкото седмици тази година са били събрани 20 млн. долара, се казва в блога на Wikimedia Foundation. Пари за проектите на фондацията, най-големият от които е Wikipedia, са превели над един милион души от цял свят.

Планираният годишен бюджет на всички проекти е 28,3 млн. долара. Повечето от нужните пари постъпват от дарения от потребители, а останалата част от сумата се внася във вид на грантове от различни организации.

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на сървъри, за развитие на сайтовете на фондацията и за правна помощ за проектите.

Според изпълнителния директор на фондацията Сю Гарднър даренията за проектите на фонда са се увеличили четири пъти през последните три години. Кампаниите за набиране на средства се организират ежегодно от 2003 г. насам, а на сайтовете на Wikimedia не се публикува реклама, като издръжката им се осъщестява само от дарения от потребители и организации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още