IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рупърт Мърдок може да издава нов британски седмичник

Медийният магнат пристигна в Лондон, за да успокои служителите на таблоида Sun след нови арести на журналисти

17:00 | 17.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Рупърт Мърдок може да издава нов британски седмичник

Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок планира скоро да започне издаване на нов неделен таблоид във Великобритания, съобщи DPA.

Мърдок оповести намеренията си на среща днес в Лондон с персонала на притежавания от него британски вестник Sun. По думите му новият вестник ще се казва Sun on Sunday. 

Миналата година Мърдок закри таблоида News of the World заради скандал с подслушване на телефони.

Днес Мърдок долетя в Лондон, за да се срещне с журналистите от Sun и да ги успокои за бъдещето на вестника.

Причина за визитата и за смута на журналистите са нови арести на някои от най-известните „пера“ на Sun, които са били заподозрени, че са подкупвали полицаи и други държавни служители. Журналистите бяха освободени, но спекулациите за безпроблемното бъдеще на вестника не стихват.

Според медийни публикации от тази седмица Sun може да последва нерадостната съдба на закрития News of the World.

Персоналът на Sun, който с 2,7 млн. тираж е един от най-големите таблоиди в Европа, е протестирал срещу методите на разследване на полицията. Полицаите са нахлули в домовете на задържаните на разсъмване и без никаква нужда са уплашили при обиските съпруги и деца на засегнатите лица.

News Corp. на Мърдок бе критикувана от самите журналисти, защото създадена от издателството комисия твърде свободно е споделяла информация с разследващите органи. Така например е бил предоставен архив от 300 млн. електронни писма. Сред тях е имало и поверителна кореспонденция с информатори на изданието.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още