IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Motorola Mobility спечели първия рунд на патентния спор с Apple

Според решението на Американската комисия за международна търговия компанията от Купертино е нарушила поне един патент

18:18 | 25.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<div id="collection">
	<em>Снимка: Getty Images News</em></div>
Снимка: Getty Images News

Американската комисия за международна търговия (ITC) призна компанията Apple за виновна в нарушаване на един от патентите на Motorola Mobility, съобщава Ройтерс.

Според решението на съдия Томас Пендер, Apple незаконно използва в своите таблети, смартфони и други продукти технология, която е свързана с намаляване на шума и премахване на смущения по време на предаване на глас и данни, тъй като тази технология е била патентована от Motorola. 

Съдията обаче не открива нарушения в използването на останалите три патента, които са включени в патентния иск на Motorola.

„Радваме се, че съдът реши в наша полза и обяви, че Apple нарушава интелектуалните права на Motorola Mobility", се посочва в изявление на Motorola.



Това обаче е само първата стъпка в решаването на съдебния спор. Сега присъдата трябва да бъде потвърдена или отхвърлена от пълния шестчленен състав на ITC. Окончателното решение по делото се очаква да бъде произнесено през август. От Apple обаче заявиха, че патентът на Motorola Mobility вече е признат за недействителен в Германия и че шансовете за победа на концерна в САЩ оставали достатъчно големи.

Делото започна през 2010 г., когато Motorola обвини Apple в нарушаване на няколко патента, свързани с безжичния пренос на данни, дизайна на антените на апаратите, методите за синхронизиране на информация между няколко устройства и др.

В контрадело Apple обвини ищеца в кражба на интелектуална собственост, която касае устройствата за комуникация, в частност средствата за реализиране на интерфейса Multi-Touch.

За Motorola това е втори успех пред ITC за няколко дни. В началото на седмицата ведомството отново реши в полза на компанията в съдебен спор с Microsoft. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още