IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Loewe отрича слухове за придобиване от Apple

Според AppleInsider американският концерн предлага 87,3 млн. евро за европейския тв специалист

10:48 | 14.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Loewe разчита на собствен иновативен дизайн. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Loewe разчита на собствен иновативен дизайн. Снимка: Getty Images News

Специалистът в производството на телевизори Loewe отрече информацията на американски технологичен блог за интерес към него от страна на Apple.

Специализираният блог AppleInsider писа, позовавайки се на анонимен източник, че Apple предлага 87,3 млн. евро, а Loewe ще вземе решение до края на тази седмица. В информациите няма нищо вярно, заявява говорител на Loewe, предаде DPA.

Бизнес моделът на Loewe е открояване от евтината конкуренция чрез фокус върху елегантен дизайн и своя собствена концепция за работа. През последните години обаче тази концепция дава по-малки резултати, отколкото преди.

През 2011 г. компанията отчете загуба от почти 11 млн. евро, а година по-рано Loewe загуби седем милиона евро.

Компанията със седалище в Кронах се надява на европейското първенство по футбол и Олимпийските игри в Лондон, от които се очаква да насърчат продажбите. В предварителните си данни обаче концернът остави отворен въпроса дали и през 2012 г. ще остане в зоната на загубите.

При затварянето в петък на фондовия пазар борсовата оценка на компанията е около 59 млн. евро. За Apple с паричните му резерви от повече от 100 млрд. долара (77 млрд. евро), това би била изгодна сделка.

Най-голям акционер в Loewe е японският електронен концерн Sharp, който държи почти 30 на сто. Sharp се счита и за централен партньор за предполагаемите планове на Apple да пусне на пазара собствен телевизор. Производителят на iPhone обаче досега не е потвърдил подобни намерения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още