IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Дел: Бъдещето на Windows 8 е несигурно

Основателят на производителя на компютри Dell не е съгласен с оптимистичните очакванията на Стив Балмър по повод новия Windows

15:33 | 23.05.12 г.
<p>
	Ръководителят на американската технологична компания Dell - Майкъл Дел е на мнение, че бъдещето на Windows 8 е несигурно.</p>
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ръководителят на американската технологична компания Dell - Майкъл Дел е на мнение, че бъдещето на Windows 8 е несигурно.

Снимка: Ройтерс

Ръководителят на американската технологична компания Dell – Майкъл Дел, изказа несъгласието си с оптимистичните очаквания на изпълнителния директор на Microsoft – Стив Балмър във връзка с новата операционна система Windows 8, информира сайтът businessinsider.com.

Вчера в Сеул, по време на Seoul Digital Forum, Балмър заяви, че от Microsoft oчакват близо 500 млн. потребители на Windows 8 до края на 2013г.

„Големите корпорации все още усвояват в работата си Windows 7. Не можем да очакваме новият Windows да бъде приет така бързо веднага след пускането му. Компаниите първо трябва да преминат през старата операционна система, за да се адаптират после към новата“, коментира Дел.

Липсата на ентусиазъм около предстоящото пускане на новия Windows в края на тази година може да се окаже проблем за брандове като Dell и HP, които работят съвместно с продуктите на Microsoft. И двете марки разчитат на новата операционна система да увеличи продажбите им, както и да подпомогне конкурирането с технологичната компания Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още