IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak внесе искане в съда за продажба на патентите си на търг

Очаква се искането да бъде разгледано в съда на 2 юли, а аукционът да се състои в началото на август

11:58 | 12.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Kodak внесе искане в съда за продажба на патентите си на търг

Фалиралият преди няколко месеца фотопионер Kodak внесе вчера искане в съда за насрочване процедурите за продажба на патентното му портфолио на търг, информира Ройтерс. Портфолиото съдържа близо 1100 различни патента.

След края на аукциона ще бъде обявен единствено спечелилият купувач, който е предложил най-конкурентна цена за пакета от патенти.

Експерти са оценили стойността на патентното портфолио до 2,6 млрд. долара, твърдят от Kodak. Въпреки това обаче блясъкът на пакета с патентите бе помрачен, след като преди няколко седмици съдия от Американската комисия за международна търговия (ITC) обяви един от централните патенти за недействителен.

"Изпълвайки тези процедури по-рано от крайния срок, посочен в нашите споразумения за кредитиране - 30-и юни, ние напредваме възможно най-бързо с процеса за монетизиране на нашето портфолио с патенти за цифрови изображения“, казва Тимоти Линч, главен директор по въпросите за интелектуалната собственост на Kodak.

Финансовият консултант на компанията – банката Lazard, е предложила тези активи на пазара през последните 12 месеца. До този момент 20 страни са демонстрирали интерес и са подписали споразумения за конфиденциалност, разкри в свое изявление Kodak.

Компанията, който изобретил ръчната камера и цифровия фотоапарат, подаде молба за защита от фалит на 19-и януари. Но дори и в производството по несъстоятелност Kodak губи пари: през първото тримесечие предвид срива в бизнеса компанията отчита загуба от 366 млн. долара.

Изпадналият в несъстоятелност концерн очаква искането да бъде разгледано в съда на 2 юли, а аукционът да се състои в началото на август. По план името на печелившия ще бъде оповестено на 13 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още