IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft с ново лого преди представянето на Windows 8 и Surface

От 25 години не сме променяли логото на Microsoft и сега е перфектният момент за това, коментира представител на компанията

20:27 | 23.08.12 г.
<p>
	<em>Президентът на отдела разработващ Windows Стивън Синофски с новия таблет на компанията Surface. Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът на отдела разработващ Windows Стивън Синофски с новия таблет на компанията Surface. Снимка: Ройтерс

В навечерието на премиерата на Windows 8 Microsoft Corp. промени логото си за първи път от 25 години, съобщава Bloomberg.

Също като предишното и новото лого е от четири разноцветни карета, разположени в по-голямо каре. Самите карета обаче са доста по-големи за разлика от досегашните, които бяха малко деформирани, изобразявайки веещо се на вятъра знаме.

В новото лого се използва и нов шрифт - Segoe - същият като този в повечето продукти на компанията.

"От 25 години не сме променяли логото на Microsoft и сега е перфектният момент за това", коментира Джеф Хансен, който отговаря за стратегията на групата за всичко, което засяга марката й.

"Това е невероятно вълнуваща година за Microsoft, защото се готвим да пуснем нови версии на почти всичките си продукти", допълва той.

Новото лого се използва от днес на сайта на компанията - Microsoft.com, както и в три магазина на компанията в САЩ преди през идните месеци да се появи и във всички магазини на софтуерния гигант.

Windows 8 ще се използва и в новия таблет на Microsoft – Surface.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още