IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилтел назначи словенец за главен финансов директор

Милан Залетел ще отговаря за финансите от следващата седмица

13:58 | 19.09.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Милан Залетел: &bdquo;Финансовият мениджър трябва да е наясно, че всяка компания е специфична, независимо в коя страна работи&quot;. <em>Снимка: Mobiltel</em></p>

Милан Залетел: „Финансовият мениджър трябва да е наясно, че всяка компания е специфична, независимо в коя страна работи". Снимка: Mobiltel

От следващия понеделник Милан Залетел ще поеме поста главен финансов директор на „Мобилтел“. Той се присъединява към българския телеком след почти десет години в словенския оператор Si.mobil, част от Telekom Austria Group, съобщиха от компанията.

В периода от август 2006-та до септември 2012-та година Милан Залетел е член на Борда на директорите на Si.mobil като главен финансов директор на компанията.

Като такъв той отговаря за два сектора – финанси и бизнес проучвания. Под ръководството на Залетел Si.mobil преструктурира системата за бизнес проучвания, което е първият и единствен случай в цялата Telekom Austria Group. Той и колегите му създават функция за осигуряване на приходите като системна функция за планиране и мониторинг на ключови финансови и нефинансови параметри в ИТ-системите, което допринася за по-добрия контрол, сигурност и прозрачност на финансовите резултати.

„Финансовият мениджър трябва да е наясно, че всяка компания е специфична, независимо в коя страна работи или от коя индустрия е част“, смята Залетел. Според него финансовият мениджър на бъдещето ще бъде този, който успее в настоящето, а за да успеят, мениджърите ще трябва да притежават възможно най-широки познания и опит, добро познаване на дейността на компанията и на отрасъла, в който работят. „Само финансови познания вече далеч не са достатъчни – да виждаш цялостната картина и да имаш визионерски поглед са ключовете за доброто представяне на компанията и за приноса на финансите към цялостния успех“, обяснява още Залетел.

В допълнение към финансите, от 2008 година до средата на 2010 година той отговаря още за цялата техническа част на Si.mobil. Негови отговорности са също стратегическо управление, управление на проекти, правни въпроси, управление на веригата за доставки. Под ръководството на Залетел Si.mobil успява да реализира проект за ИТ поддръжка на бизнес операциите. Въвежда система за електронен документооборот в различните бизнес процеси, което води до по-висока ефективност и спестяване на разходи и време.

Залетел се присъединява към Si.mobil през септември 2003 година, поемайки поста финансов директор. Бил е член на екипа, занимаващ се с изработване и въвеждане на стратегически промени в компанията. Между ноември 2004 година и август 2006 година е неин прокурист.

Милан Залетел е завършил Университета в Любляна. Посещавал е различни програми и курсове в Оксфорд, Университета в Пенсилвания, Zukunft институт и други.

Преди Si.mobil Залетел работи в Elan, където ръководи секторите контролинг и финанси на Elan Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Като гледам, или наистина много е залетел, или си е дал д*то под наем. Определено, обаче, няма да ги спаси. И не, защото е лош - напротив, види ми се симпатичен - а, защото, е представител на едно нещо...нещо като нищо, по отношение на комуникативност. Разумно управление на билинг системи има, когато поне последните са налице. Има ли такава с нужните качества, изградена у сан? Не. Няма. възможност за изграждане? - Да, има. Но, когато си отлят в калъп и те стяга отвсякъде, подобни свободомислия са изключени. Или "изключение", по избор. не видях и него да са информирали, обаче, за наличните възможности и, сигурно, АКО НЯКОГА опитат, ще се юрнат да копират някого...най-много. Свое лице? У тази компания?Боже, опази!- Както и у другите две, де. Хвани единия - удари другия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Lazar_Malakov
преди 11 години
От статията не става ясно какъв е опитът му с АмДокс и с "разумно управление" на билинг-системи, но предполагам, че и такъв има :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
ale1
преди 11 години
Милан Залетел ще отговаря за финансите ]|=========================== и този ако знае накъде се е "залетел" мигом ще обърне посоката ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още