IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung с нови обвинения срещу съдебното жури в Калифорния

Говорителят на журито Велвин Хогън може би е бил пристрастен заради предишни съдебни спорове

11:42 | 04.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Таблетите изглеждат сходно. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Таблетите изглеждат сходно. Снимка: Ройтерс

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи нови аргументи за отмяна на на решението на журито в съдебния спор за патенти с Apple. Компанията се оплаква, че говорителят на журито Велвин Хогън е скрил, че по-рано е участвал в правен спор, в който страна е била Seagate Technology.

Samsung е основен инвеститор в американския производител на твърди дискове и този факт може да се счита за сериозно основание за корейското искане, пише Ройтерс.

Както съобщи и Bloomberg във вторник, позовавайки се на документ, подаден от Samsung, Хогън е бил разпитан по време на селекцията на журито за участието си в съдебни спорове. Той обаче не споменал иск срещу него, подаден от бившия му работодател Seagate. Според материала на агенцията в крайна сметка е довел до това, че през 1993 година Хогън е трябвало да банкрутира.

„Samsung има важни стратегически отношения със Seagate“, пише корейската компания в своя документ до съда.

През последната година те са довели до продажбата на бизнеса с твърди дискове на Samsung на Seagate за цена от 1,375 млрд. долара. Освен това Samsung е най-големият пряк акционер в Seagate. „Пропускът на г-н Хогън да разкрие делото повдига въпроси относно пристрастия, които Samsung не успя да се провери предварително".

Още през изминалата седмица Samsung обвини няколко съдебни заседатели, включително Хогън, в нарушения. Адвокатите на корейския електронен гигант твърдят, че интервюта, дадено от съдебните заседатели след процеса, ясно показват, че те не следвали указанията на съда при произнасянето на присъдата.

В интервю с News.com един ден след присъдата съдебният заседател Мануел Илагън заяви, че Хогън е използвал знанията си за патенти, за да повлияе на журито.

"Той беше говорителят. Той имаше опит. Самият той притежава патенти, така че той ни ръководи. След това бе по-лесно за нас да вземем решение", каза Илагън.

Хогън също се похвали пред Bloomberg TV, че е уведомил другите съдебни заседатели за последиците от т. нар. Prior Art относно валидността на патентите. Инструкциите на съдия Луси Кох обаче журито е трябвало да вземе предвид само с оглед на представените доказателства, смята Хогън.

Samsung иска да постигне отмяна на постановената в края на август присъда. Журито отсъди, че Samsung умишлено е нарушила множество патенти и дизайна на смартфони на Apple. Корейците бяха осъдени да платят компенсация в размер на 1,05 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още