IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung продължава войната срещу Apple

Корейците смятат, че и iPhone 5 нарушава техни патенти

15:51 | 02.10.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung продължава войната срещу Apple

Патентната война продължава с бързи темпове. Южнокорейският концерн Samsung е поискал да добави и новия iPhone 5 към списъка с устройства, които нарушават негови патенти.

Компанията вече заяви претенции към старите модели iPhone, iPod touch и iPad, а след излизането на пазара на новия смартфон компанията очевидно е преценила, че той също използва неправомерно нейни технологии, предава Ройтерс.

„Едва ли имаме друг избор, освен да предприемем нужните стъпки, за да защитим нашите иновации и интелектуална собственост“. Претенциите са на база нарушени патенти около 4G стандарта, както и някои конкретни функционалности.

Още преди самото официално представяне на iPhone 5 корейската компания заплаши с нов иск срещу Apple, защото очакваше смартфонът да поддържа 4G стандарта LTE. Това очакване се потвърди. Корейците са собственици на редица патенти в областта на LTE.

Както е научил News.com от представител на Samsung, шест от спорните осем запазени марки се отнасят до програми за предоставяне на услуги.

Изслушването по това ново дело ще се състои на 6-и ноември, когато би трябвало iPhone 5 официално да бъде добавен към набелязаните от Samsung устройства на Apple. 

В последната засега фаза на патентната битка Samsung успя да постигне победа в САЩ. Компетентният окръжен съд в Сан Хосе вдигна забраната, наложена през юни срещу Galaxy Tab 10.1 Android. Забраната беше наложена още преди началото на делото за нарушаване на патенти предимно в областта на дизайна, a Samsung оспори това решение още тогава, но съдът не промени позициите си.

Apple и Samsung, двата лидера на печелившия пазар на смартфони, са въвлечени в патентна война в повече от 10 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
WINNER1
преди 11 години
Дани как си приятелю,много време не си писал как я караш? А по въпроса с ябълката ами това е комплексарите трябва да са с ябълка хахахаха а процента е огромен на комплексарите. Бъди жив и здрав и пиши по често братле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Danny666
преди 11 години
В последната засега фаза на патентната битка Samsung успя да постигне победа в САЩ. Компетентният окръжен съд в Сан Хосе вдигна забраната, наложена през юни срещу Galaxy Tab 10.1 Android. Забраната беше наложена още преди началото на делото за нарушаване на патенти предимно в областта на дизайна......ha ha haТака е Ябълката не е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ л-но обвито в лъскава опаковка. ЗА ВСЕКИ СНОБ ТОВА Е НАЙВАЖНО !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още