IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на чипове ARM продължава да расте

Компанията очаква още по-добри резултати заради пускането на пазара на новия Windows, който ще е съвместим с чиповете ѝ

18:04 | 23.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Производителят на чипове ARM продължава да расте

Британският производител на чипове ARM успя да продължи историята си на растеж и през третото тримесечие, като продажбите и приходите са се увеличили.

За последното тримесечие благодарение на рекордни поръчки компанията очаква лек ръст на продажбите в сравнение с предходното тримесечие, както обяви във вторник производителят. Точна цифра обаче не бе назована.

Тенденцията в продажбите е вероятно да отговори на пазарните очаквания, се казва в съобщение на британците, чиито процесори се вграждат в нарастващ брой мобилни компютърни устройства и друга потребителска електроника.

През третото тримесечие приходите са се увеличили от 120,2 млн. до 144,6 млн. паунда (177,5 млн. евро) и с това – по-силно от очакванията на анализаторите. Печалбата преди данъчно облагане нараства от 43 млн. до 55,3 млн. лири.

ARM изкарва парите си предимно чрез мобилни чипове, лицензионни такси и такса за всяко устройство, базирано на британската чип архитектура. Тези такси съставляват повече от половината от продажбите на компанията.

Тук компанията печели от факта, че технологията на ARM освен в традиционната потребителска електроника се ползва и в увеличаващия се броя на битови предмети, като например в по-новите автомобили.

В бъдеще се очаква бизнесът с компютри да става все по-важен, защото следващата версия на операционната система Windows ще дойде на пазара в края на следващата седмица и за първи път тя ще е съвместима с британските чипове. Досега този аспект бе доминиран от Intel. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още