IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Naspers купи дял от онлайн търговеца Souq.com

Африканската медийна група разширява присъствието си на интернет и телевизионния пазар за сметка на печатните медии

10:23 | 05.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Naspers купи дял от онлайн търговеца Souq.com

Най-голямата африканска медийна група, Naspers Ltd. от ЮАР, разширява портфолиото си от инвестиции в развиващите се пазари, след като придоби дял в базирания в Дубай онлайн търговец Souq.com, предаде Bloomberg.

“Naspers придоби значителен миноритарен дял в Souq за неназована сума. Инвестицията ще бъде използвана за органичен растеж“, заяви Мелой Хорн, директор връзки с инвеститорите в Nasper.

Souq.com, който е основан през 2005 г., има 8 млн. уникални потребители на месец и ще получи инвестиции и от американския концерн Tiger Global Management LLC, поясни компанията в прес съобщение. 

Според излизащия в Йоханесбург вестник Beeld, който цитира източници от двете компаии, делът на Naspers в Souq.com струва около 40 млн. долара. На какъв дял възлиза сумата обаче не става ясно.

Базираният в Кейптаун, ЮАР, Naspers, който притежава и 34% от листнатия в Хонконг Tencent Holdings Ltd и 29 на сто от руския концерн Mail.ru Group Ltd., придобива дялове в интернет и телевизионни компании от Азия, Африка и Източна Европа заради спадащите приходи в печатните медии.

Сделката за Souq.com идва след споразумение за покупка на дял в румънския онлайн търговец eMAG и индийския Flipkart по-рано през годината. Вестникът Times of India писа в края на август, че Naspers ще вложи 150 млн. долара във Flipkart, които ще осигурят финансовото състояние на компанията до 2015 г. 90 млн. долара от сумата бе цената на дела, който  Naspers придоби в индийската фирма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още