IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei ще успокоява САЩ с тестове на своите продукти

Китайската компания, която бе обявена за заплаха за националната сигурност, е готова да предостави на Вашингтон дори изходящия код на софтуера си

17:20 | 05.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайският телекомуникационен гигант Huawei е готов да направи всички тестове в САЩ, за да разсее опасенията на властите във Вашингтон за сигурността на продуктите си, пише Ройтерс.

„Ние сме напълно отворени“, заяви говорителят на компанията Скот Сайкс в понеделник в централата на китайската компания. Законодателите във Вашингтон смятат, че китайският производител на телекомуникационно оборудване представлява заплаха за националната сигурност. Може би за компанията е по-добре да погледне към Хонконг, или дори Лондон, пише Wall Street Journal.

След доклада на комисия на Конгреса, според която Huawei и нейните продукти представляват заплаха за националната сигурност на САЩ, Сайкс поиска отговорните лица да заявят ясно исканията си. „Кажете какво е нужно, за да се почувствате сигурни с нашето оборудване и нашите тестове“.

Huawei би разкрила дори изходящия код на софтуера си – нещо, на което конкурентите ѝ не са готови. Във Великобритания вече имало тестов център, където официално сертифицирани независими експерти тестват продуктите на втория по големина в света доставчик на мрежови системи. И за САЩ можело да се потърси подобно решение.

„Никога не сме предприемали кибератаки за правителството (китайското - бел. ред.) и няма да го направим“, заяви още Сайкс. Ако се стигне до там, Huawei можел направо да отпише глобалния си бизнес. „Това би било предприемаческо самоубийство“, каза той и добави, че според него зад атаката срещу китайския концерн се крие опит за протекционизъм. 

От  Huawei отново отрекоха да поддържат близки връзки с военните, като поясниха, че доставките за народноосвободителната армия представляват по-малко от 0,1 на сто от целия бизнес. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още