IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft се отказва от Windows Live Messenger за сметка на Skype

С новите версии на софтуера си концернът опростява и процеса по включване на програмата

14:15 | 06.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft се отказва от Windows Live Messenger за сметка на Skype

Американският софтуерен концерн Microsoft планира през идните месеци да преустанови дейността на своя Windows Live Messenger и да интегрира функциите му в Skype, предаде технологичният блог The Verge, като се позовава на неназовани източници. Според тях Microsoft би могъл да обяви официалният край на Windows Live Messenger още през тази седмица.

През последните няколко месеца компанията вече е прехвърлила голяма част от трафика на гласовите съобщения към платформата на Messenger, като в момента вече 80% от всички предадени през Skype съобщения минават оттам.

Наскоро представеното предложение на Skype за Windows 8 било първата апликация, която ползва предимствата на новия модел, пише още The Verge. Тя работи непрекъснато на фонов режим, така че потребителите винаги са информирани за входящи новини и обаждания.

С новите версии на софтуера си за VoIP- и Messenger за Mac и Windows Microsoft опрости и процеса по включване на програмата. Потребителите могат да се впишат с една от своите Microsoft – регистрации и да свържат потребителското си име за Skype с нея. Така автоматично контактите от Windows Live Messenger се свързват със Skype и не е нужна нова специална регистрация, което ще опрости „погребването“ на Windows Live Messenger.

Самият Windows Live Messenger замени в средата на 2006 г. услугата MSN Messenger. Той бе предвестник на платформата Windows Live. Актуалната версия е налична за Windows, Xbox 360, OS X, Android и iOS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още