IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден епизод в сагата "Булсатком"

Новата оферта на bTV наистина е различна от предишната, но с много малко, коментират от доставчика

15:42 | 16.01.13 г. 42
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>stock.schng</em></p>

Снимка: stock.schng

А какво се случва с TV7?

Проблемите на „Булсатком“ далеч не стигат само до обществения ѝ двубой с bTV. От петък миналата седмица сателитният оператор вече няма правото да излъчва програмите и на частната медия TV7, както и на нейния допълнителен канал Super7 и BBT.

Ръководството на медийната група също спря сигнала си към доставчика, защото двете страни нямат подписан договор за 2013 г. Причината за това е липсата на изход от диалога между тях, след като не успяха да се договорят при какви условия, цени и тарифи ще подпишат новото си търговско споразумение за текущата година.

Официалната позиция на TV7 не е много различна от тази на bTV. Според нея цифровата фирма ѝ дължи пари. Телевизията също бе представила оферта на „Булсатком“, според която да се сключи нов договор, но до споразумение не се стигна. На въпроса на Investor.bg защо се получи така, Младенка Джалова от „Булсатком“ отговаря, че TV7 са искали огромно увеличение на цената, срещу която продават продукта си. 

„В началото на годината бяхме повикани на разговор в централата на TV7 във връзка с новите условия, според които можем да подпишем договор. Тогава ни бе съобщено, че ръководството на медията иска цената за предлаганата от тях услуга да се увеличи 20 пъти“, разказва тя.

„Булсатком“ отказва да се съгласи на така поставените условия и договор за 2013 г. не се подписва.

Към днешна дата ръководената от Николай Бареков частна медия дори е подала две жалби в ГДБОП и Софийска районна прокуратура срещу разпространителя, в които го обвинява, че е продължил излъчването на програмния продукт на медията с близо половин ден повече.

Investor.bg разговаря с пресотдела на TV7, от където коментираха, че нямат ясно становище как „Булсатком“ наистина е успяла да продължи излъчването на телевизията, след като сигналът е бил спрян.

От „Булсатком“ пък коментират, че официално писмо за спирането на сигнала са получили едва в понеделник (14-и януари).

И така примката околко трите страни се затяга все повече, а разговорите между тях като че ли се водят през „разваления телефон“ на медийното пространство. На този етап потребителят ще продължи да страда от създалата се конфликтна ситуация, защото към настоящия момент изходът от казуса изглежда далеч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 31
Simps
преди 11 години
Луди ли сте да защитавате тези мизерници. Бил съм техен абонат сума време и никак не съм доволен ...нито от поддръжката им, нито от отношението им към мен като клиент. Има къде къде по- достойни кабелни оператори на едно с Мегалан, които показват завидно качество и стил на обслужването. Да ти спрат БТВ и да ти спрат правото като клиент сам да преценяваш кога и къде е уместно да навлизат в личното ти пространство и да продължават да се перчат, че еди кой си не им предлагал разумни цени е меко казано смешно ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 7
aaiiyy
преди 11 години
Хора ако подкрепяте Булсатком харесайте страницата във фейсбук "Да подкрепим Булсатком в борбата и с Държавата" нека ги подкрепим МОРАЛНО!!!Това не страница на БУЛСАТКОМ и е създадена единствено за морална подкрепа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 39
Crux
преди 11 години
Заарските тарикатчета да се научат първо да плащат и после да реват. Въпросното "платежно" мое и да е за пеесе стинки, що за щуротия, да покажеш копие от платежно, но да скриеш сумата! A propos, Булсатком дължи пари на целия свят, а на собствените си служители плаща официално минимална работна заплата. Едно голямо БРАВО на "добре работещата българска фирма"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 31 rate down comment 9
killmore
преди 11 години
"На този етап потребителят ще продължи да страда..."Аз не страдам! По-скоро съм излекуван!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 33 rate down comment 11
FINTA
преди 11 години
Целта тук е да скапят една от малкото добре работещи БЪЛГАРСКИ фирми с черен ПиАр и удари под кръста. Босфора ТВ никак не ми липсва...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 9
Батко Пешо
преди 11 години
Целта тук е да се повишат цените на пакетите на Булсатком за да може Доган ком тиви да са най евтини на пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
Батко Пешо
преди 11 години
Целта тук е да се повишат цените на пакетите на Булсатком за да може Доган ком тиви да са най евтини на пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още