IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден епизод в сагата "Булсатком"

Новата оферта на bTV наистина е различна от предишната, но с много малко, коментират от доставчика

15:42 | 16.01.13 г. 42
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>stock.schng</em></p>

Снимка: stock.schng

Настанете се удобно на креслото си - и днес сагата за ожесточената битка между доставчика на цифрова телевизия „Булсатком“ и телевизиите bTV и TV7 има своето продължение.  Търговските взаимоотношения между страните продължават да са част от фокуса на общественото и медийно внимание, а всяка от тях „си знае своето“ без ясни аргументи в защита на тезата си. Към днешна дата от казуса страда главно потребителят на цифрова телевизия в мрежата на доставчика, който от няколко дни няма достъп не само до bTV и нейните „нишови“ канали, но и до TV7.

Но какво се случва към настоящия момент? По-рано през деня bTV разпространи официална позиция, с която твърди, че в понеделник е представила нова „преференциална“ оферта на „Булсатком“, с нови условия, които да доведат до споразумение между двете страни.

От bTV коментират, че новата оферта наистина има специални условия предназначени за „Булсатком“. Телевизията ще очаква реакцията от страна на ръководството на цифровия оператор във връзка с новото предложение до понеделник на следващата седмица (21 януари).

Към днешна дата „Булсатком“ все още има високи задължения към медията, заявиха представители на bTV, с които се свърза Investor.bg. По техни думи разпространителят е успял да издължи част от сумите и са извършени плащания, но те не покриват цялата част от дълга. Телевизията отказва да коментира какъв е размерът на задълженията, за кои месеци са те, нито пък дава повече подробности за представената оферта и какво е финансовото изражение на нейната преференциалност с мотива, че това са "търговска тайна".

Същевременно другата страна на преговорите - „Булсатком“, открито заявява, че всички задължения на фирмата към частната медия са били изплатени в посочените и предварително договорени падежни срокове. "Всички дължими суми по договор са изплатени и bTV разпространява неистинна информация по темата", заяви за Investor.bg ръководителят на маркетинг отдела на цифровия доставчик Младенка Джалова.

В своя защита „Булсатком“ дори разпространи до медиите копие от платежно нареждане, с което се опитва да защити твърденията си, че няма просрочени плащания към bTV. Джалова заяви, че в „Булсатком“ наистина е пристигнало ново предложение от страна на частната телевизия, но изрази убеждението си, че в него липсва преференциалност.

„Офертата от страна на bTV наистина е различна от предишната им, но с много малко. Тя наистина не се различава много, дори може да се каже, че е почти същата. Въпреки това ние ще я обсъдим, ще проведем дискусия и след това ще вземем крайно решение дали да я приемем, при какви условия и варианти“, обясни маркетинг ръководителят на „Булсатком“.

Джалова също отказа да коментира в повече детайли представената оферта, не коментира и стойността на правените плащания към bTV.

Търговският конфликт между двете страни продължи да се затяга, когато след потърсен повторен коментар от bTV бе заявено, че според телевизията въпросното платежно нареждане, което до някаква степен оневинява „Булсатком“, не е истинско. От пресотдела на частната медия бяха категорични, че счетоводният документ всъщност е подметнат в публичното пространство „за да замаже очите и да прикрие истината“.

Самият първичен счетоводен документ изглежда действителен. В него обаче липсват данни за стойността на плащането, а според позицията на „Булсатком“ цифрите са скрити, защото тази информация е търговска тайна.

Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 6 rate down comment 3
Dury
преди 11 години
А,това пък изобщо не го знаеш.При това,ако Булсатком имат задължения към бТВ,от телевизията защо се натискат да възстановяват деловите си отношения :)И за какъв компромис става дума изобщо ?Правдата ще се възстанови само когато от бТВ,разберат,че са обикновенна комерсиална телевизия,която печели от реклами и за да ги продават,трябва да си плащат на разпространителя,кабелните и сателитни оператори !При положени,че не желаят,ами да си направят кабеларка или да започнат да си плащат за тяхно сателитно излъчване.Аман от мизерници,които се взимат много на сериозно,но не желаят да си плащат,а очакват всички да сме им спонсори !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 11
Iskra_Valentinova
преди 11 години
Това платежно е пълен фарс. С него Булсатком само влошава положението си, защото няма сума, никой не знае колко са дълговете. Те може да се превели 2 лева и да представят платежното...несериозно е. Пък и БТВ нямат изгода да разгласяват, че Булсат не си плащат ако са си платили, при положение, че медийната група полага усилия да възстанови деловите си отношения с оператора, като направи ОГРОМЕН компромис, който едва ли бива оценен от Булсат...жалко..БТВ-подкрепям ви, правдата е на ваша страна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 9 rate down comment 4
Dury
преди 11 години
Какво очакваш да напишат ?!Как разбра,че са вдигнали белия байрак ?!Булсатком,държат 35 % дял от всички абонати в България,защо да се съобразяват с една телевизия ?Сателитния оператор е разпространител на бТВ Медия Груп,не ви ли идва на ум,че бТВ трябва да заплаща на Булсатком.?Никой ли не вижда,че рекламите изчезнаха от бТВ,те затова пишат предложения,ама понеже не са от най-умните ми се струва,че ще плачат още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 11
pavel_petrov111
преди 11 години
След като започнаха да говорят , че смятат да разгледат оферта която не се различавала от предишната, явно вдигат белия байряк. Колкото и да е неприятно на феновете на Булсат, май сдадоха багажа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 6
FINTA
преди 11 години
Ква държава те гони пък тебе в един чисто търговски спор.. Верно немате акъл за 5 стотинки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 12
pavel_petrov111
преди 11 години
Това платежно ме заинтересува. Да видим какво се вижда от него1 сумата е скрита, може и да е за 5 лв, но пьк и ние не знаем колко дьлжат. БТВ ги обвинява че не са платили цялата сума. а не че не са плащали.2 датата - 2.01.2013 - след като им резнаха сигнала. Явно не са вярвали че това ще стане и сега се чудят как да излезнат от батака.3 Защо го публикуват сега. Цялата тази помия не е от днес. За съжаление босовете вече не говорят с никой. скриха се.извод- направете го сами
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 14 rate down comment 5
mapto
преди 11 години
Друг е въпросът, че ТВ Европа е в пъти по-добра от БТВ и ТВ7 взети заедно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 3
mapto
преди 11 години
Говориш все едно БТВ и ТВ7 не се разпространяват ефирно. Разбира се Булсатком не излъчват и профилираните им канали, но има не малко канали по света, които Булсатком не излъчват. То и затова има конкуренция при операторите: за да си избира човек кои канали от безкрайния иска да гледа. Не ми казвайте, че БТВ комеди и ББТ са по някакъв начин по-критични за българския ефир, от милионите подобни второразредни глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 2
SA
преди 11 години
Не мога да разбера защо още ни занимават с тая сапунка - имали договор, ама бил тайна, имало ново предложение, ама било тайна, единия имал да плаща на другия, ама колко - било тайна. С две думи - някои спорели за нещо, ама за какво ТОЧНО, било тайна. Ами да си спорят. ТВ7 пък къде я набъркват - барабар Петко с мъжете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 9
Simps
преди 11 години
killmore, от какво си излекуван искам да знам ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още