IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackberry ще пусне още четири смартфона през следващите месеци

Концернът ще има по един смартфон със сензорен екран и по един с физическа клавиатура във всяка ценова категория

15:17 | 22.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Blackberry ще пусне още четири смартфона през следващите месеци

През текущото тримесечие ще представим още „три до четири“ устройства, заяви главният изпълнителен директор на Blackberry Торстен Хайнс в интервю за сайта News.com. „Имаме един продукт, който ме кара да се чувствам въодушевен, но не мога да кажа нищо по темата“, заяви той.

По-късно през годината ще има и модел за средния ценови сегмент, а друго „вълнуващо“ устройство ще се появи за коледния сезон. Неговата поява обаче все още не е на 100% сигурна, защото не е ясно, дали разработчиците ще успеят да свършат навреме с работата си.

За четвъртото устройство Хайнс не поясни нищо, а на въпроса какво прави бъдещия флагман толкова „вълнуващ“, той заявява: „Той ще доведе Blackberry 10 до ново равнище на потребителското ползване“.

При представянето на новата операционна система в края на януари BlackBerry представи две устройства - Z10 само със сензорен екран и Q10 с клавиатура, което предстои да се появи в магазините. Хайнс отбеляза, че Q10 ще започне да се предлага на повечето пазари до месец - два след пускането на Z10.

И докато специалистите все още са заети с оценките си за първите модели, Хайнс вече минава стъпка напред – той планира цяло продуктово портфолио. В дългосрочен план компанията иска да покрие три ценови нива, на всяко от които ще има по един смартфон със сензорен екран и по един с физическа клавиатура. Този метод той нарича „двоен удар“ и пояснява: „Изграждаме такова потрфолио. Нуждаем се от тази дълбочина и тези три сегмента“.

Засега е ясно, че всички устройства ще са с еднаква големина на дисплея – като Z10 (4,2 инча) или като Q10 (наполовина по-малки заради клавиатурата). Компанията ще заложи на еднакви размери и резолюции, за да се улесни работата на разработчиците.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още