IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Siemens нарасна с 20%

Приходите от продажби през последното тримесечие на миналата година обаче са се понижили с 3% на годишна база

10:15 | 28.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Siemens нарасна с 20%

Нетната печалба на германския концерн Siemens за първото тримесечие на фискалната 2014 г. нарасна с 20%. Компанията запази и прогнозата за своите финансови резултати през настоящата година, макар и тя да остава предизвикателна, пише CNBC.

Технологичната компания отчете нетна печалба в размер на 1,457 млрд. евро и приходи за 17,3 млрд. евро. Приходите от продажби обаче спадат с 3% на годишна база. Новите поръчки нараснаха с 9% на годишна база и възлизат на 20,83 млрд. евро.

Siemens запазва очакванията си за размера на печалбата на една акция (EPS). За 2014 г. компанията предвижда тя да се покачи поне с 15% от стойността й през 2013 г.

Главният изпълнителен директор Джо Кезер сподели пред CNBC, че е изключително доволен от резултатите.

„Те ясно показват, че се движим в правилната посока“, добавяйки, че мюнхенският концерн ще се съсредоточи върху производителността и намаляването на разходите.

Той е доволен, както от напредъка на развиващите се пазари, така и от търсенето, идващо от тези страни. Според него те все още са „твърде силни“ що се отнася до икономически растеж и индустриализация.

„Търпеливи сме, имаме фокус върху пазара и няма да останем изненадани, ако станем свидетели на скорошно раздвижване на китайската икономика“, казва Кезер.

През първото тримесечие Siemens записа 4-процентен спад на приходите, генерирани от развиващите се пазари, но двуцифреният им растеж в Китай запази миналогодишното ниво на приходите за региона на Азия и Австралия.

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още