IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 19 хил. души на ден използват SMS паркиране от Mtel

Услугата е достъпна в 16 града в България

12:36 | 09.04.14 г.
Близо 19 хил. души на ден използват SMS паркиране от Mtel

Близо 19 хил. души на ден използват SMS паркиране от Mtel, съобщават от компанията. В рамките на месец са изпратени близо половин милион кратки съобщения, свързани с ползването на паркинг услуги

SMS паркирането е услуга, предлагана от Mtel от 2007 г. насам, а в момента е достъпна в 16 града в страната.

Според компанията услугата има голям успех и при други оператори от Telecom Austria Group. За пръв път решението „HANDY Parken” е представено в Австрия през 2003 г. В момента то има 1 млн. ползватели с повече от 100 млн. електронни билета за паркиране, продадени от търговския му старт.

Мобилните технологии доведоха до революция в начина, по който клиентите плащат за ежедневните стоки и услуги. Навлизането на мобилните платежни решения и приложения за смартфони позволи широката употреба на подобен род разплащания, включително за транспортни услуги и паркинг.

Основната причина за успеха на SMS паркирането и за бързото му разпространение по света е това, че приложенията не се нуждаят от пари в брой, пропуски за паркинг и жетони. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още