IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rovio съкращава 110 работни места

Компанията затваря студиото си в Тампере

16:18 | 04.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на игри Rovio Entertainment ще съкрати 110 работни места, или около 14 на сто от работната си сила в рамките на нов кръг на съкращения, обявен още през октомври, пише Wall Street Journal.

Финландската фирма, позната като създател на играта Angry Birds, заяви в четвъртък, че ще затвори студиото си за игри в Тампере и ще консолидира операциите си в седалището си в Еспо, близо до Хелзинки.

Rovio стартира като компания, разработваща игри за мобилни устройства, но в момента се занимава с различни дейности в сферата на развлеченията и има бизнес, свързан с лицензиране. Ръстът на приходите ѝ през 2013 г. не беше задоволителен, тъй като новата тематична игра от серията Angry Birds не успя да покаже достатъчно добри резултати.

Когато Rovio обяви първоначално плановете си за съкращения, тя заяви, че вероятно ще премахне до 130 работни места.

Сега фирмата обясни, че е разширила дейността си, тъй като очаквала много по-бърз растеж. Броят на служителите на Rovio нарасна от 500 на 800 души само за година - от 2012 до 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още