IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft стартира програма за наемане на хора с аутизъм

Компанията вярва, че е важно да има разнообразна работа сила

11:20 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft има нова пилотна програма за наемане на хора с аутизъм на пълно работно време в своето седалище в Редмънд, Вашингтон, пише BusinessInsider, позовавайки се на информация от компанията.

"Просто е. Microsoft е по-силна, когато разширяваме възможностите и имаме разнообразна работна сила, която представлява нашите клиенти“, пише вицепрезидентът на Microsoft Мери Елън Смит, която отговаря за международните корпоративни операции на компанията и има син тинейджър, който е с аутизъм.

Тази пилотна програма ще се проведе с партньорството на Specialisterne, датска неправителствена организация, която помага за обучението на хора с аутизъм за развитие на кариера в IT сферата.

SAP работи преди със Specialisterne във връзка с целта на германската компания до 2020 г. 1% от работната ѝ сила да е съставена от хора с аутизъм.

"Хората с аутизъм носят сила, от която се нуждаем в Microsoft. Всеки човек е различен, а някои имат невероятната способност да задържат информация, да мислят в детайли и дълбочина или да се отличат в сферата на математиката и писането на код. Това е изобилие от таланти, които искаме да продължим да събираме в Microsoft”, посочва Смит.

По думите ѝ това е първата стъпка на компанията в наемането на повече хора с различни увреждания, а Microsoft е чудесна среда за хора с различни заболявания, които искат да развият своите умения и кариери.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още