IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft прави най-голямата си стъпка на китайския пазар

Компанията ще предложи безплатно обновяване до Windows 10 на всички потребители на Windows в страната

11:14 | 18.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft прави най-голямата си стъпка на китайския пазар, известен със засиленото пиратството, предлагайки безплатно обновяване до Windows 10 на всички потребители на Windows, независимо дали те използват оригинални копия на софтуера, предава Ройтерс.

Този ход е безпрецедентен опит на Microsoft да интегрира легални версии на своя софтуер в стотиците милиони устройства на потребителите на Windows в азиатската страна. Последните проучвания показват, че три четвърти от целия софтуер на персонални компютри в Китай не е лицензиран.

Тери Миерсън, който управлява подразделението за операционни системи на Microsoft, обяви тези планове по време на технологичната конференция WinHEC, която се проведе в Шънджън в Китай.

"Ние обновяваме всички персонални компютри с Windows 10, независимо дали са легални или не“, коментира той в интервю по телефона, дадено за Ройтерс. По думите му планът е да се „включат отново“ стотиците милиони потребители в Китай.

Майерсън твърди, че Windows 10 ще бъде пуснат по целия свят през това лято. Това е първият път, в който Microsoft слага официален срок за пускането на свой продукт, макар че продуктът се очакваше да бъде пуснат чак през есента.

През януари Microsoft заяви, че ще предложи безплатни обновления до Windows 10 на потребителите на Windows 7.

Софтуерният гигант работи с Lenovo Group, най-големият производител на персонални компютри в света, по пускането на Windows 10 в Китай за сегашните потребителите на операционната система, коментира Майерсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още