IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Asustek с апетит към HTC

Председателят на тайванската компания е заявил намерението за придобиване на производителя на смартфони по време на годишно събрание

11:07 | 12.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Asustek с апетит към HTC

Тайванската компания Asustek Computer обяви, че не изключва възможността да придобие производителя на смартфони HTC Corp, който се бори със сериозни проблеми, предава Ройтерс.

Председателят на Asustek Джони Ших направи коментара си в отговор на въпросите, повдигнати по време на общото събрание на компанията, която е един от най-големите производители на преносими персонални компютри и телефони в света, разкрива пред Ройтерс главният финансов директор Дейвид Чанг.

„Нашият председател говори по темата на вътрешно събрание“, посочва Чанг. „И все пак шансовете за реално поглъщане не са големи, тъй като Asustek е компания, която зависи от органичния растеж“.

Цената на акциите на HTC се срина с 20 на сто в понеделник и вторник, след като компанията прогнозира голяма загуба за тримесечието, приключващо през юни. Това предизвика спекулации, че компанията може да бъде придобита от някого.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още