IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Best Buy се връща към добрите финансови резултати

Компанията отчете по-висока печалба за второто тримесечие от очакваното

18:16 | 25.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Best Buy Хърбърт Джоли се справя добре с втората част на плана за връщането на втората най-голяма верига за електроника в света към успеха – ръста на приходите, пише Bloomberg.

Компанията отчете четвърто поредно тримесечие печалба на магазините, отворени най-малко от година, като за последния период тя се радва на ръст от 3,8%. Това е най-големият скок от четири години и е почти три пъти повече от очаквания 1% от анализаторите, сочи консенсусната прогноза, направена от Consensus Metrix. Резултатите изпратиха цената на акциите на компанията с 18% нагоре.

Джоли е в третата година на тригодишния план за стабилизирането на BestBuy, който се радва на смесени резултати до момента. Първоначално той се фокусира върху намаляването на разходите, като продаде чуждестранните си подразделения в Китай и Европа. Компанията отдели внимание на най-добрите марки, като във вторник обяви, че Apple ще увеличи присъствието си в магазините ѝ, след като Apple Watch се продава добре. Но инвеститорите очакват знак, че компанията има последователен ръст на приходите.

След като показа напредък на този фронт, акциите на компанията скочиха до цена от 34,45 долара за брой в Ню Йорк, което е най-голямото им увеличение в рамките на ден от две години. Преди този скок акциите имаха 25% спад в цената за годината.

"По-добрите от очакваното резултати за второто тримесечие потвърждават, че нашата стратегия за предлагане на консултации, услуги и удобства на конкурентни цени се отплаща“, коментира Джоли.

Продажбите през тримесечието са насърчени от търсенето на телевизори с големи екрани, телефони и уреди за дома, посочват от компанията. И все пак Best Buy изрази несигурност в бъдещия си растеж, особено след борсовия срив тази седмица. През текущото тримесечие продажбите на фирмата в САЩ вероятно ще запазят равнището, достигнато през предходния период, или ще нараснат с едноцифрени стойности, твърдят от Best Buy.

Печалбата на компанията за второто тримесечие надмина очакванията на анализаторите, благодарение на усилията на фирмата в чужбина. Печалбата достигна 49 цента на акция, като се изключат някои елементи. Анализаторите очакваха 34 цента на акция за тримесечието, което приключи на 2 август.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още