IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC отказва да дава прогнози за бизнеса си

Компанията продължава да отчита лоши тримесечни резултати

15:40 | 30.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Финансовите резултати на тайванската технологична компания HTC все още не са оптимистични. Фирмата отчете нетна загуба от 4,5 млрд. нови тайвански долара (139 млн. щатски долара) и приходи от 21,4 млрд. н.т. долара (660 млн. щатски долара), пише TechCrunch.

През предходното тримесечие тя отново се озова на червена територия със нетна загуба от 5,1 млн. н.т. долара, след няколко тримесечия с малка печалба. Въпреки че загубите бяха ограничени през миналото тримесечие, приходите се свиха със 7% спрямо предходния отчетен период и с повече от 50% на годишна база.

На фона на тези поредни загуби и лошата година като цяло HTC обяви, че повече няма да прави финансови прогнози за бизнеса си. Главният финансов директор и президент глобални продажби на компанията Чъалин Чан заяви, че решението е базирано на “динамичния характер на тази година за бизнеса” и допълва, че подобни ходове са направени и от други публични компании в Тайван. Той твърди, че HTC иска да избегне “страничните ефекти”.

Отказът да дава прогнози - информация, за която анализаторите и инвеститорите копнеят, е отчаяна мярка, която показва, че фирмата се намира в тежко положение.

Последните загуби бяха неизбежни, като се има предвид, че компанията обяви програма за преструктуриране веднага след излизането на резултатите ѝ за второто тримесечие. Планът включва съкращаване на 15 на сто от служителите и поставяне на фокуса върху ключови дейности, докато останалите отиват на заден план.

Според Чан усилията по преструктурирането от последното тримесечие ще дадат резултат до началото на 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още