IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atos придобива Unify за 340 млн. евро

Очаква се сделката да бъде финализирана през първото тримесечие на 2016 г.

18:58 | 05.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Atos</em></p>

Снимка: Atos

Международната компания за дигитални технологии Atos постигна споразумение с The Gores Group и Siemens за придобиването на третия по големина лидер за комуникационен софтуер и услуги в света – Unify, съобщават от Atos.

Atos ще плати 340 милиона евро за всички акции на Unify,  съобщи в конферентен разговор финансовият директор на Atos Ели Жирар, цитиран от Bloomberg.

Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните и антитръстовите органи и се очаква да бъде финализирана през първото тримесечие на следващата година.

„Придобиването на Unify ще обогати нашите решения за дигиталната трансформация на клиентите ни. Тяхно основно изискване е надежден партньор, който предоставя цялостни решения и услуги за бизнеса. Портфолиото на Unify и клиентската им база са идеалното допълнение към съществуващите дигитални технологии на Atos”, заяви Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos.

По думите на Алек Горес, председател и главен изпълнителен директор на The Gores Group, още от началото целта на джойнт венчъра на компанията му със Siemens AG е била да посрещне потребностите на техните международни клиенти. Ето защо са правени непрестанни инвестиции в иновации, а компанията е била ребрандирана.

“Вярваме, че Unify e позиционирана добре на пазара и заедно с новия акционер ще изведе всеки бизнес на едно ново ниво на успех", допълва той.

Президентът и главен изпълнителен директор на Siemens AG Джо Кесер заяви, че вярва, че Atos е идеалният избор за устойчивото бъдещо развитие на Unify и нейните клиенти. По думите му Siemens планира да изпълнява своя глобален план Vision 2020 и да се позиционира като лидер в сегменти като енергетика, автоматизация и цифровизация.

Unify е създадена през 2008 г. Тогава тя носи името Simens Enterprise Communications, а централата ѝ се намира в Мюнхен, Германия. Компанията е джойнт венчър между Siemens (49%) и The Gores Group (51%), а дейността ѝ е концентрирана главно в Европа, Северна и Южна Америка.

Фирмата предлага комуникационен софтуер, ускоряващ дигиталните трансформации и бизнес развитието на клиентите посредством специализирани решения за различните индустрии. Unify предлага комуникационен софтуер, който ускорява дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите, чрез специализирани решения за различните индустрии. Компанията има приходи от 1,2 млрд. евро. В нея работят 5 600 специалисти в повече от 60 страни по света.

Заедно с Unify Atos ще комбинира комуникационния софтуер с IT услугите. От Atos посочват, че чрез своите 3000 патента технологиите на Unify ще обогатят нейните дигитални предложения.

Unify разработва комуникационната платформа Circuit, която предоставя на клиентите аудио и видео с HD качество, управление, редактиране и съхранение на данни в реално време, чат, контекстуално търсене, съобщения и интегриране на контакти между различни системи чрез едно приложение, достъпно от всяка точка на света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още