IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската Atos придоби бизнеса на Xerox за аутсорсинг на IT услуги

Сделката е на стойност 966 млн. долара

12:27 | 09.09.15 г.
Френската Atos придоби бизнеса на Xerox за аутсорсинг на IT услуги

Френската компания за IT решения Atos придоби бизнеса на Xerox за аутсорсинг на IT услуги (ITO) за 966 млн. долара, съобщават от Atos.  

Идеята на френския гигант е да комбинира своите възможности от портфолиото си от най-нови технологии в сферата на облачните услуги, операции с големи обеми от данни и киберсигурността заедно с най-добрите практики на Xerox в аутсорсинга.

По този начин клиентите на Atos ще разполагат с решения за обработка на огромното количество данни, което се генерира в дигиталния свят.

„Това е голяма стъпка в развитието на Atos Group. Ние посрещаме в екипа си още 9 600 нови служители от Xerox ITO. С тази сделка успяхме да постигнем едно балансирано глобално присъствие на компанията, където Северна Америка вече е най-големият ни географски регион“, коментира финализирането на сделката председателят и главен изпълнителен директор на Atos Group Тиери Бретон.

Френската компания отчете 18% ръст на приходите си за първата половина на 2015 г. спрямо същия период миналата година. Така те достигнаха 4,941 млрд. евро. След финализирането на сделката за придобиването на Xerox ITO оперативната печалба на Atos достигна 354 млн. евро. За сравнение, през първото полугодие на 2014 г. тази сума беше 274 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още