IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко бързо дроновете навлизат в САЩ?

Средната цена на устройствата пада значително през годините

17:18 | 23.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Няма как да бъде проследен точно обемът и стойността на безпилотните летателни апарати, които са внасяни в САЩ. Потребителските дронове са трудни за проследяване от гледна точка на търговски данни, защото могат да бъдат класифицирани като играчки и дори като видео камери от митническите служители, пише Quartz. 

Въпреки това знаем, че от началото на годината до октомври 2015 г. американските потребители са купили най-малко 24 070 такива безпилотни самолета, тежащи под 998 кг, сочат статистически данни на американските власти. Това е с 14% повече спрямо същия период миналата година.

 

Най-популярните дронове до момента са тези, произведени от китайската компания DJI. Повечето тежат под 998 кг, а голяма част са дори под 1 кг, така че тази категория е по-широка от тази на “куадрокоптерите” и “хеликоптерите”. Освен това включва някои леки, управлявани от човек хеликоптери.

Средната цена на внесените дронове е намаляла до нива, които да далеч под тези на най-евтините пилотирани устройства.

 

Както можете да видите на графиките, средната цена на внесените стоки в тази категория в миналото е измервана в стотици хиляди долари. Цените, които ще видите долу, са спаднали значително до около 1000 долара.

Компанията за рисков капитал Kleiner Perkins Caufield and Byers прогнозира, че през 2015 г. глобалните продажби на дронове ще достигнат 4,3 млн. бройки, което е доста над отчетените 1,6 млн. през 2014 г. Освен това фирмата твърди, че 35% от приходите от продажбата на потребителски дронове ще дойдат от САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още