IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel придобива още една компания за дронове

Производителката на чипове се надява да разшири използването на своите продукти в безпилотните самолети

12:36 | 05.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Intel подписа окончателно споразумение за придобиване на базираната в Германия компания за дронове Ascending Technologies. Ходът е част от усилията на производителя на чипове да стимулира развитието на нови продукти, използващи неговите продукти, пише Bloomberg.

Ascending Technologies създава дронове и технологии за тях, които да бъдат използвани от изследователи, както и за търговски начинания. Придобиването се случва след инвестицията на Intel от 60 млн. долара през миналия август. Тогава тя купи базираната в Шанхай компания за безпилотни самолети и космически технологии Yuneec International.

Производителят на чипове и нейн конкурент Qualcomm инвестира в компании за дронове, тъй като успехът на безпилотните самолети може да помогне за разширяването на пазара на чипове. Преди време Intel инвестира и в компаниите за дронове Airware и PrecisionHawk.

Ascending Technologies използва технология на Intel, наречена RealSense, свързана със сензорите на нейните летящи продукти. След придобиването компанията ще работи с други екипи от Intel, като целта е дроновете ѝ да започнат да събират повече информация за заобикалящата ги среда, твърди Джош Уолдън, генерален мениджър на New Technology Group на Intel. Финансовите параметри на сделката не са обявени.

Главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич показа дронове, които са дело на Ascending Technologies по време на миналогодишното изложение International Consumer Electronics Show в Лас Вегас. Кразнич ще се включи и в тазгодишното издание на CES, като се планира да говори във вторник. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още