IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel работи над чиповете за iPhone 7?

Концернът може да произвежда Ax процесора и LTE чипа за следващото поколение iPhone

09:46 | 19.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Intel работи над чиповете за iPhone 7?

Армия от сътрудници на Intel в сферата на изследванията и проучванията работи под силен натиск според медийни публикации над LTE модема за следващия iPhone на Apple. При определени обстоятелства Intel трябва да произвежда дори основния чип за телефона, което ще помогне на компанията най-накрая да завоюва по-добра позиция на пазара на мобилни услуги. 

Новина, публикувана от VentureBeat, подсказва, че Apple би искала да създаде System-on-a-Chip (SOC) за следващото поколение iPhone, което съчетава Ax процесор и LTE чип модем.

Дори само броят на заетите с процеса подсказва, че в случая производителят на чипове не работи просто над договор за доставка. Според източника на изданието инженери на Apple често пътуват до Мюнхен, за да работят заедно с колегите си от Intel върху оптимизацията на 7360 LTE модела за наследника на iPhone 6S. 

Това може да осигури по-добра скорост, по-добро управление на захранването и по този начин - по-добър живот на батерията, а също така ще допринесе за по-малък чип, който ще заема по-малко място в самото устройство, освобождавайки пространство за по-голяма батерия.

Intel отдавна иска да навлезе на пазара на процесори за мобилни устройства. В сегашния iPhone 6S Apple влага LTE модема на Qualcomm. За процесорите към момента Apple разчита на Samsung и TSMC. 

Нито Apple, нито Intel досега са коментирали материала на Venturebeat. Съдържанието на информацията обаче предполага, че вероятно в изтичането ѝ е замесен PR отделът на Intel, коментира Ройтерс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още