IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Inc. също показва апетит към основния бизнес на Yahoo

Сливането би дало достъп до повече онлайн потребители на компанията, която сега е фокусирана повече върху печатни издания

16:10 | 23.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Малкият размер на Time Inc. не я спира от идеята за придобиването на основния бизнес на Yahoo, пише Bloomberg.

Компанията, която е собственик на списанията People, Sports Illustrated, Time и Fortune, е проучила предложението на Citigroup за сключване на сделка по сливане с Yahoo, твърдят източници, запознати с въпроса.

Идеята представлява интерес за главния изпълнителен директор на Time Inc. Джо Рип, коментират източниците, които са пожелали анонимност.

Time Inc. може да се конкурира с гиганти като Verizon Communications и AT&T за Yahoo. И все пак тя може да се наслади на истински ползи от сливането, защото то би създало структура, наречена Reverse Morris Trust, освободена от данъци трансакция, при която една компания се слива с отделно подразделение, коментират източниците.

Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер ще остане в компанията при подобен сценарий, посочва един от източниците. Рип, който стана изпълнителен директор на Time Inc. през 2013 г., е бил финансов директор и заместник-председател на America Online преди това.

Акциите на Yahoo отбелязаха 29% спад през последните 12 месеца. Представители на Time Inc., Yahoo и Citigroup са отказали да коментират въпроса.

Базираната в Ню Йорк Time Inc. се интересува от възможността да достигне до дигиталните потребители на Yahoo, които са над 1 млрд. по целия свят. Освен това тя се опитва да трансформира бизнеса си, който е фокусиран върху печатни издания, тъй като все повече потребители четат онлайн, а приходите ѝ от реклама спадат.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още