IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo може да обезцени Tumblr с 230 млн. долара

Преди две години компанията похарчи 1,1 млрд. долара за придобиването на микроблогинг сайта

10:29 | 01.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Yahoo обяви, че е възможно да отпише част от стойността на Tumbl повече от две години, след като уеб пионерът похарчи 1,1 млрд. долара за придобиването на микроблогинг сайта, предава Ройтерс.

По-рано този месец Yahoo е отписал 230 млн. долара от стойността на Tumblr. Освен това интернет гигантът обмисля стратегически алтернативи за своя основен бизнес.

Сделката за Tumblr беше разглеждана като дързък ход от страна на главния изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер, която се опитва да върне Yahoo към успеха, насочвайки се към уеб услуги, които имат голям брой посещения от страна на потребителите, но носят малки приходи.

В петък Yahoo заяви, че ще плати такси преди приспадането на данъци в диапазона 64-78 млн. долара, предимно през първото тримесечие на 2016 г., заради съкращения на работни места и други ходове, свързани с преструктурирането.

Между 40 и 48 млн. долара ще отидат за обезщетения и свързаните с тях парични разходи, обяви компанията.

Yahoo заяви, че ще намали броя на служителите си с 15% до края на 2016 г. и ще затвори офисите си в Дубай, Мексико, Буенос Айрес, Мадрид и Милано.

В понеделник акциите на компанията приключиха сесията със скок от 1,3% до 31,79 долара и останаха почти без промяна в следборсовата търговия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още