IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo обмисля експанзия във филмовия бизнес

Компанията търси възможности за диверсификация на бизнеса си

09:58 | 17.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Nintendo води преговори с няколко глобални компании за разширяването на своя бизнес със съдържание, включително чрез правенето на филми, заяви Тацуми Кимишима, президент на японската компания, която създава видео игри, цитиран от Ройтерс.

Филмът има за цел да засили бизнеса на Nintendo, фокусиран върху определени герои, и да разшири глобалното присъствие на компанията в сферата на игрите, коментира той пред вестник Asahi в интервю, публикувано в понеделник.

"Водим преговори с няколко партньора. Смятам, че ще можем да решим нещо в близко бъдеще“, коментира още Кимишима.

Той отказа да разкрие кога ще бъдат обявени нови проекти и не обяви кои популярни герои на Nintendo обмисля да бъдат използвани.

Говорителят на Nintendo е заявил пред Ройтерс, че коментарите на Кимишима се отнасят до „видео съдържание“, а президентът не е отрекъл възможността за създаването на филми.

Nintendo диверсифицира своите операции, за да противодейства на свиването на бизнеса с конзоли. Тя навлезе в бързо развиващия се сегмент с мобилни игри и сключи сделка с NBCUniversal за разработването на атракции за тематични паркове.

В действителност Nintendo вече позволява на филмови компании да използват нейните герои като Покемон чрез сключването на лицензионни споразумения. Има и холивудски игрален филм, базиран от „Супер Марио“ от 1993 г.

Този път обаче Nintendo иска да прави колкото е възможно повече неща сама, а не просто да лицензира свое съдържание, коментира Кимишима.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още