IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens създава отделно звено за иновации

Компанията ще обедини в него досегашните си стартъп дейности

20:07 | 07.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Siemens</em></p>

Снимка: Siemens

Siemens създава отделно бизнес звено за разработване на иновативни технологии, което стартира работа на 1 октомври тази година. То ще носи името next47, което е вдъхновено от годината на основаването на Siemens – 1847, съобщават от компанията.

Siemens ще обедини досегашните си стартъп дейности в next47, като новото звено ще разполага с 1 млрд. евро в рамките на първите си пет години. Начело на него ще застане главният директор „Иновации“ в Siemens Зигфрид Русвурм.

Обединяването на досегашните стартъп дейности на Siemens в next47 ще позволи на компанията да съчетае най-доброто от двата свята - бързината и независимостта с глобалната база от потребители, дългогодишния опит, доверие и финансова стабилност. Новото звено ще разполага с 1 милиард евро в първите 5 години и ще бъде ръководено от Зигфрид Русвурм, главен директор „Иновации” в Siemens.

Подразделението ще получи необходимата му самостоятелност, но ще може да се възползва от предимствата, които Siemens предлага. То ще има офиси в Бъркли, Шанхай и Мюнхен. От тези три локации ще се управляват всички региони на света.

Планира се next47 да надгради вече съществуващите стартъп дейности на Siemens. Звеното ще бъде отворено за служители на компанията и за външни служители и фирми, които имат желание да се развиват в стратегическите за подразделението области.

"Новото ни звено ще следва стратегията на Siemens за внедряване на иновативни идеи и в нашите основни сфери – електрификация, автоматизация и дигитализация“, коментира Зигфрид Русвурм.

Първият мащабен проект на next47 е свързан със споразумението с Airbus от април тази година и е за електрификацията в авиацията.

Двете компании имат за цел до 2020 г. да демонстрират техническата приложимост на хибридни/електрически задвижващи системи за малки и средно големи пътнически самолети.

Сред важните иновативни сфери за новото бизнес звено се нареждат изкуственият интелект, автономните машини, децентрализираната електрификация и свързаната мобилност. Новото поделение ще се занимава и с т.нар. блокчейн приложения, проектирани да направят преноса на данни в области като индустрията и търговията на енергия по-сигурен и по-лесен.

Сътрудничеството на Siemens със стартъпи започва още в края на 90-те години. През последните 20 години компанията е инвестирала над 800 млн. евро в около 180 стартиращи фирми.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още