IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите пет, или суперсилите на технологичната индустрия

Само за две седмици в сезона на отчетите петте компании увеличиха общата си пазарна капитализа със 110 млрд. долара

08:55 | 05.08.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Суперсилите на технологичната индустрия напоследък постигат невероятен успех.

Всяка една от т. нар. Големите пет технологични компании – Apple, компанията майка на Google Alphabet, Microsoft, Facebook и Amazon, бият оценките на Wall Street за финансовите си резултати за второто тримесечие и бяха богато възнаградени за това, коментира Bloomberg Gadfly. От началото на сезона на отчетите на 15 юли до последния работен петък на месеца инвеститорите увеличиха общата пазарна стойност на компаниите със 110 млрд. долара, което е повече от стойността на McDonald's. Заради ралито технологичните гиганти сега заемат пет от шестте топ места на най-големите американски компании по пазарна стойност на акциите.

Apple бе най-големият печеливш от ентусиазма на инвеститорите заради по-добрата от очакванията печалба. Приходите на компанията надминаха прогнозите на Wall Street с по-малко от 1%, а печалбата ѝ на акция бе с 2,5% по-висока от очакванията на анализаторите. Това бе повече от достатъчно за инвеститорите, за да ободрят компанията, затънала в безпрецедентен период на спад на приходите. Акциите ѝ поскъпнаха с 6,5% същия ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още