IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Teleperformance придобива LanguageLine Solutions за 1,52 млрд. долара

Чрез сделката френският оператор на кол центрове добавя онлайн видео и телефонни преводи към услугите си

17:39 | 22.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Френският оператор на кол центрове Teleperformance SA добавя онлайн видео и телефонни преводи към услугите си чрез придобиването на LanguageLine Solutions LLC за 1,52 млрд. долара от американска компания за частни капитали, пише Bloomberg.

Базираната в Париж Teleperformance, която има клиенти в индустрии като здравеопазване, застраховане, банки и търговия на дребно, съобщи, че закупува базираната в Монтерей, Калифорния LanguageLine от Abry Partners и група инвеститори. Сделката ще се финансира със заемни средства.

Продуктът на LanguageLine – Insight, може да свърже телефонистите с един от осемте хиляди преводачи чрез видео линк така, че те да могат да превеждат разговори на 240 езика, включително китайски, испански, френски, немски и арабски.

Дигитализирането на управлението на връзката с клиентите и комуникациите с потребителите по света набира важност с глобализацията на бизнеса.

Teleperformance очаква да приключи сделката до края на годината и предрича, че ще увеличи печалбата си с около 10 на сто през 2016 г. LanguageLine е основана през 1982 г. и има приходи за 388 млн. долара и печалба от 147 млн. долара през 2015 г.

Credit Suisse Group AG и Morgan Stanley са финансови съветници на LanguageLine Solutions, а Kirkland & Ellis LLP е правен съветник. Credit Agricole SA, HSBC Bank и Societe Generale SA предоставят заемното финансиране.

Abry Partners купи LanguageLine за 720 млн. долара през 2004 г. и прекрати опитите за продажбата или листването на компанията през 2010 г.

Още новини от пазара на сливания и придобивания можете да откриете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още