IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung разширява бизнеса си с разплащания

Новите модели умни часовници на компанията поддържат безконтактни плащания

16:24 | 01.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics представи нови умни часовници, което поддържа безконтактни плащания. Ходът е част от усилията на компанията да се конкурира с Apple в един все още зараждащ се пазар на носими устройства, пише Bloomberg.

В рамките на търговското изложение IFA в Берлин най-големият производител на смартфони в света представи Gear S3 Classic и Gear S3 Frontier - две вариации на един и същ основен продукт, който поддържа Samsung Pay. Frontier също така позволява на потребителите да провеждат телефонни обаждания и дори да поръчват коли на Uber от самото устройство, без да се налага то да бъде свързано със смартфон.

“Искаме хората да имат възможност да оставят телефона си у дома и да използват само Gear”, заяви Тони Ким, част от глобалния екип на Samsung, отговарящ за планирането на продуктите.

Samsung, която представи първия си умен часовник през 2013 г. точно преди Apple и други играчи да навлязат на пазара на носими устройства, не успя да привлече вниманието към новата категория часовници. Но постепенно започна да увеличава функциите на тези свои продукти, като започна да ги прави по-малко зависими от телефоните.

Безконтактни плащания

Apple е крачка пред Samsung благодарение на своята услуга за безконтактни плащания Apple Pay, която в момента е достъпна в девет региона, докато тази на Samsung е налична в осем. И двете системи позволяват на потребителите да регистрират кредитна или дебитна карта в телефоните и да извършват малки безконтактни плащания в магазини, таксита или в обществения транспорт.

Компаниите в момента предлагат носими устройства, които поддържат технологията.

Но клетъчните функции на линията Gear могат да бъдат удар за Apple, която се опитва да инкорпорира подобна технология в следващата версия на Apple Watch, но отложи това за по-късен етап. Функцията на модела на Samsung позволява на часовника да има собствен телефонен номер за разговори, изпращане на съобщения и за използването на приложенията на Spotify или Uber Technologies например.

Само американската и корейската версия на Gear ще поддържат функцията, докато в други региони ще е нужна връзка с безжичен интернет или Bluetooth със съвместим телефон.

Вграждането на клетъчната свързаност в предишните модели Gear беше ключова причина за успеха на линията от продукти, разкрива анализ на компанията за проучвания IDC от юли. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още