IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens избра нов председател, който да я води към дигиталното бъдеще

51-годишен ветеран от SAP ще поеме поста през януари 2018 г.

15:32 | 01.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

През последните 170 години Siemens си изгради репутация като производител на влакове, турбини и други тежки машини. Защо тогава компанията иска човек,който се занимава със софтуер, да съблюдава бизнеса ѝ?

В сряда Siemens представи Джим Хагеман Снабе, 51-годишен ветеран от софтуерната компания SAP, като своя следващ председател. Той ще застане на поста през следващия януари, посочва се в изявление на компанията.

Този ход е от особено значение, тъй като Siemens се опитва да адаптира своето наследство от XIX век към XXI век, твърди Уилям Маки, анализатор на Kepler Cheuvreux, който поставя рейтинг “купувай” на акциите на компанията. Книжата записаха 5% ръст на стойността си, след като германският производител повиши своята прогноза.

Продуктите на Siemens стават все по-автоматизирани и генерират все повече данни, които изискват умен софтуер. За компанията софтуерът и свързаните услуги предлагат ключови предимства - те са по-доходоносни от повечето индустриални продукти, имат по-предвидими потоци на приходите и потребителите по-лесно се привързват към тях.

Снабе има “ключовата перспектива на човек, който е прекарал голяма част от кариерата си, фокусирайки се върху софтуерните и хардуерните елементи на технологичния сектор”, коментира Маки.

Освен това представлява очевидно отдръпване от предишния председател на Siemens. Датчанинът ще бъде първият човек, който не е роден в Германия, но поема този пост, и ще е един от малкото чужденци в топ мениджмънта на компанията. Същевременно той ще е най-младият човек, служил като неин председател от повече от десетилетие.

Сегашният председател - 73-годишният Герхард Кроме, наложи името си в компании като Thyssenkrupp и Saint-Gobain.

По думите на Кроме наследникът му “има задълбочена експертиза в софтуера и дигитализацията”. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още