IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap започна срещи с инвеститори в Европа

Компанията вече е направила презентация в Лондон

10:42 | 21.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Snap, собственикът на популярното чат приложение Snapchat, проведе първата си среща с инвеститори, в опит да привлече тези в Лондон да подкрепят нейното първично публично предлагане. Всичко това се случва на фона на опасенията за растежа на броя нови потребители на компанията, оценката и корпоративното ѝ управление, пише Ройтерс.

Американската компания, която все още не е генерирала печалба, се цели в оценка между 19,5 и 22,3 млрд. долара за листването си на New York Stock Exchange. Предишната ѝ цел беше в диапазона 20-25 млрд. долара.

Инвеститори, които са посетили събитието в понеделник, твърдят, че 26-годишният главен изпълнителен директор на Snap Евън Шпигел е направил презентация. Въпреки това те са останали разочаровани, защото той не е направил прогнози за бъдещите приходи на компаниите или за рекламния дял – индикатор за това колко бързо Snap смята, че може да генерира средства от своята огромна база от потребители.

Част от инвеститорите са останали разочаровани, че сесията е протекла само с въпроси и отговори, без демонстрация на очилата Spectacles, които компанията пусна в САЩ миналата година. Те разполагат с вградена камера.

Един от посетителите на събитието твърди, че е имало смисъл да не се залага прекалено много на хардуера в този случай.

По-голямата част от въпросите, зададени към екипа, са свързани с това как Snap планира да запази ангажираността на рекламодателите и потребителите и да монетизира по-добре, твърдят хора, които са присъствали в залата.

Отговорите са спечелили част от потенциалните инвеститори.

"Мениджърите направиха добро представяне, бяха много убедителни“, твърди един от посетителите.

Snap планира срещи с инвеститори в Ню Йорк, Бостън и Сан Франциско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още