IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba пуска конкурент на Amazon Echo?

Китайската компания може да влезе в надпреварата на домашните дигитални помощници

09:31 | 30.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската компания за електронна търговия Alibaba Group ще пусне през следващата седмица продукт, копие на Amazon Echo, предава Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат с въпроса.

Amazon Echo беше пусната на пазара през 2014 г. Тя представлява колонка, която може да приема гласови команди, подобно на Siri - гласовия асистент на Apple.

Новият продукт на Alibaba ще бъде достъпен само в Китай и ще говори само мандарин, твърди източникът.

Технологичният уебсайт The Information беше първият, който разкри новините за Alibaba този четвъртък. От своя страна, китайската компания не е отговорила веднага на запитването за коментар извън работно време.  

Apple и Google показаха подобни на Echo продукти – HomePod и Google Home. Apple представи HomePod в началото на този месец, като с този ход се стреми да вкара Siri във всекидневието на потребителите.

Компанията се насочи в тази посока, след като все повече технологични концерни обръщат поглед към гласовите асистенти и възможностите им за използване на масовия пазар. 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още