IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon промени спорна клауза в договорите си за Web Services

Клаузата предизвикваше спорове с юристи в продължение на години

11:16 | 19.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Amazon.com се отказа от спорна клауза в договорите си за предоставяне на облачни услуги, които забраняваха на клиентите да съдят компанията за нарушаване на патентни права. Това сочи актуализирана версия на договора за клиенти за Web Services, публикуван от компанията

Въпросната клауза предизвикваше спорове в продължение на години, обтягайки отношенията на Amazon с много други компании, които се интересуват от използването на Amazon Web Services, но са склонни да доверят на Amazon и интелектуалната си собственост.

Облачната платформа Amazon Web Services в момента предоставя компютърни услуги и съхранение на данни за широк кръг от клиенти. Но в момента услугата е изправена пред нарастваща конкуренция от други играчи, като Google и Microsoft.

Решението за премахване на клаузата кара Amazon “да изглежда по-приятелски“ и слага край на един значителен недостатък в договорите си, коментиран често от юристите, заяви Фил Дейвис, главен изпълнителен директор на PhilStockWorld.com.

Освен това Amazon въведе нова политика, която ще защитава потребителите, ако те са съдени за нарушаване на патентни права върху услугите, които работят на Amazon Web Services. Microsoft предложи политика за подобна защита още пред февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още