IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IAB Bulgaria ще следи за спазването на световните стандарти в онлайн рекламата у нас

Новите стандарти предвиждат рекламните формати да са „по-леки“, а всеки формат трябва да изглежда еднакво добре на различните видове устройства

19:07 | 27.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
IAB Bulgaria ще следи за спазването на световните стандарти в онлайн рекламата у нас

Българският клон на световната организция за дигитална реклама IAB (Interactive Advertising Bureau) ще следи за налагането и спазването на новите стандарти при интернет рекламата.

Управителният Съвет на IAB Bulgaria призова всички свои членове да се съобразяват със световните норми, а на сайта на Сдружението от следващата година ще има списък с всички медии, които ги прилагат.

Новите стандарти предвиждат рекламните формати да са „по-леки“, като така всяка интернет страница ще се зарежда по-бързо, а всеки един рекламен формат трябва да е създаден така, че да изглежда еднакво добре на различните видове устройства, на които се показва. Според решението на IAB категорично не се толерират натрапчивите реклами.

С разработването на тези нови стандарти IAB се фокусира върху потребителското преживяване и възможността брандовете да достигнат до всеки свой потенциален клиент по нов и по-ефективен начин.

IAB Bulgaria работи усилено за налагането на добрите практики на родния пазар, се казва в решението на УС на IAB Bulgaria, a председателят на сдружението Христо Христов е убеден, че приемането на новите стандарти ще бъде от полза и на потребителите, и на медиите, и на рекламодателите.

Макар и да е само препоръчително, прилагането на новите норми ще доведе до развитие на дигиталния пазар у нас. Всички водещи медии и рекламодатели ще се съобразят с новите стандарти на IAB, категоричен е Христов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още