IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon разследва свои служители за изтичане на информация

Разследва се дали служители не са продавали информация на търговци, даваща им предимство на онлайн пазара

10:19 | 17.09.18 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският онлайн гигант Amazon.com е започнал разследване срещу свои служители заради опасения, че се давали предимство на търговци в програмата за електронна търговия, като са им предоставяли поверителна вътрешна информация и други услуги срещу заплащане, пише Bloomberg.

Предполага се, че служителите са продавали информация за продажбите и търсенията на независимите търговци, които оперират в сайта, и са предлагали начин за изтриване на негативните отзиви, писа по-рано Wall Street Journal.

Тези практики могат да помогнат на продуктите на въпросните търговци да се появяват по-нагоре в резултатите от търсенето, което увеличава шансовете им да привлекат повече потребители.

Медията се позовава на информация от брокери, които действат като посредници между служителите и търговците, лица, които са купили услугите, и хора, запознати с разследването.

Компанията, която е на стойност 1 трлн. долара, е започнала вътрешно разследване през май, след като е получила сигнали за подобни практики в Китай, където те са най-разпространени. Представител на Amazon е потвърдил, че компанията наистина прави разследване, посочвайки, че ще бъдат предприети действия срещу служители и търговци, които нарушават правилата.

"Ние държим служителите ни да имат високи етични стандарти и всеки, който нарушава нашия кодекс, е изправен пред наказание, включително уволнение и потенциални законови и наказателни санкции“, гласи изявлението на Amazon.

“Имаме нулева толерантност към злоупотреби с нашите системи и ако намерим нарушители, които са имали подобно поведение, ще предприемем бързи действия срещу тях, включително спиране на търговските им акаунти, изтриване на отзиви, задържане на средства и предприемане на съдебни действия“, допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още