IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кардиолог от Ню Йорк съди Apple заради нарушение на патент

Д-р Джоузеф Уисъл твърди, че Apple Watch използва незаконно негова патентована технология за мониторинг на сърдечния ритъм

10:13 | 28.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Кардиолог от Ню Йорк твърди, че Apple Watch използва незаконно негова патентована технология за мониторинг на сърдечния ритъм, предава Bloomberg.

Д-р Джоузеф Уисъл, който преподава в Университета по медицина в Ню Йорк, е завел дело срещу технологичния гигант във Федералния съд в Бруклин. В иска си той твърди, че Apple Watch нарушава негов патент за метод за специален метод за откриване на неравномерен сърдечен ритъм.

Apple рекламира функция в часовниците си, която измерва честотата на ударите на сърцето и уведомява за прескачания.

Уисъл казва, че изобретението му поставя началото на модерна диагностика на предсърдно мъжденечрез наблюдение на „неравномерни пулсови ритми от последователност от времеви интервали“.

Според него Apple „отказва добросъвестно да преговаря, за да избегне този съдебен процес“.Той иска съдът да осъди Apple да му плати възнаграждение и да забрани на компанията да използва тази технология в часовниците си.

Представители на Apple не са коментирали случая до публикуването на материала.

Сегментът на носимите устройства, сред които са Apple Watch, Apple TV и слушалките Beats, е най-бързо развиващата се категория на компанията и генерира повече от 24 млрд. долара продажби през фискалната година, приключила през септември.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още