IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McAfee губи изпълнителния си директор във важен за компанията момент

Фирмата обмисля IPO, но не е изключена и продажба

10:45 | 17.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на McAfee Крис Йънг ще се оттегли от компанията, за да се присъедини като старши съветник към фирмата за дялово инвестиране TPG. Така той освобождава място за  нов лидер, който може потенциално да направи компанията за софтуер за киберсигурност публична или да се бори за продажбата ѝ, пише Wall Street Journal.

Питър Лийв, който беше главен изпълнителен директор на BMC Software, когато тя беше продадена от Bain Capital на KKR &CO, е избран да наследи Йънг. Лийв е заемал и ключови позиции в Polycom, NCR и Motorola. Той ще се присъедини към McAfee на 3 февруари.

Йънг помогна за утвърждаването на McAfee като самостоятелен бизнес след отделянето ѝ от Intel и сделката с TPG през 2016 г. Споразумението, която даде на TPG 51% дял в компанията, беше оценено на 2,15 млрд. долара, или 4,2 млрд. долара с дълга.

Йънг ще остане в компанията в ролята на консултант, за да съдейства за прехвърлянето на поста, посочват от McAfee.

Освен TPG в списъка с притежателите на дялове в McAfee попадат и Intel, и фирмата за дялово инвестиране Thoma Bravo. Intel придоби McAfee, която преди това стана публична през 1999 г., за около 7,68 млрд. долара през 2011 г.

Миналата година компанията проучваше възможностите да се върне на публичните пазари чрез първично публично предлагане. Wall Street Journal писа, че McAfee се среща с банкери, за да обсъжда потенциалното си листване, макар че слабото представяне на скорошните технологични IPO-та може да доведе до различен развой на събитията, включително продажба на компанията.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още