IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс: Икономиката няма да се върне магически към предишното си състояние

Съоснователят на Microsoft смята, че училищата ще могат да заработят отново през есента

13:25 | 10.04.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Michele Limina/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michele Limina/Bloomberg

Милиардерът филантроп Бил Гейтс смята, че училищата в Съединените щати ще могат да отворят отново врати през есента, но икономиката няма да се върне с магическа пръчка към състоянието си отпреди пандемията, пише CNBC.

Правителства по целия свят наредиха на хората да останат по домовете си, а властите в редица щати, включително Аризона, Калифорния, Мичиган и Вашингтон, затвориха училищата за останалата част от учебната година.

„Смятам, че училищата ще могат да възобновят дейност през есента“, коментира Гейтс в интервю за CNBC. „Но не мисля, че през учебната година ще има голяма посещаемост“, допълни той.

Някои учебни заведения въведоха онлайн обучение, но съоснователят на Microsoft посочва, че много деца нямат компютри или интернет, които са им необходими за такъв тип уроци.

„Повечето частни училища, които са свикнали с онлайн процесите, се увериха, че всичките им ученици имат устройства и интернет“, допълва той. „Различните училищни райони взеха решения някои да не учат онлайн, защото би било несправедливо към децата, които нямат достъп. И това наистина е дилема. Има филантропи, като Рей Далио, Джеф Безос и много други, които запълват тази пропаст, като дават устройства и предлагат свързаност там“, посочва милиардерът.

Гейтс твърди, че американските училища ще могат да отворят отново през май. По думите му преди разработката на ваксина, страните, които имат значителни епидемии, ще трябва да решат кои активности да бъдат възобновени. Той предполага, че хората вероятно ще могат да се върнат към производството и строителството и, да се надяваме, към образованието.

„Не мисля, че ходенето на големи, да кажем публични събития, от типа на спортните, ще проработи, докато не се върнем към нормалността“, коментира предприемачът.

Гейтс твърди, че бизнесът в Китай се връща към живота и активността в Южна Корея също се възобновява, а това са едни от първите държави, които записаха ръст на случаите на коронавирус.

Бил Гейтс коментира още, че икономиката няма магически да се върне към предишното си състояние, дори когато правителствата решат, че е безопасно да се върнем обратно на работа.

„Поведението на хората от гледна точка на желанието им да пътуват или да ходят по събития и дори на ресторант, напълно се промени заради притесненията от болестта“, твърди Гейтс. „Никой не трябва да си мисли, че правителството има магическа пръчка и изведнъж икономиката ще е същата като тази преди случилото се“, посочва той.

Миналия месец Гейтс се оттегли от борда на Microsoft, която съоснова преди 45 години, за да се фокусира върху свързаната със здравето работа на Bill and Melinda Gates Foundation. Организацията обеща до 100 млн. долара в отговор на коронавируса, а Гейтс подкрепи финансово работата по тестовете за коронавирус, които хората могат да правят в домовете си. Освен това ще помогне за заплащането на заводите, които ще произвеждат ваксини.

По време на интервюто Гейтс предположи, че терапвтичното лечение на болните може да започне след четири до шест месеца, но ще са нужни поне 18 месеца до разработката на сигурна и ефективна ваксина за превенция на Covid-19.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 0
Bones
преди 3 години
Тоя очилат плъх тепърва ще изглежда все по-угрижен и угрижен.... Планът за ликвидирането на Китай с новия тип вирус (икономически и най вече военно) се провали с гръм и трясък. Китайците не само овладяха ситуацията (защото са в бойна готовност за подобни атаки от над 20 години), но дори им върнаха жеста със собствен коктейл, от който в момента са заразени над 3 К военен персонал в САЩ.Вчера някакво говорителче на Пентагона пелтечеше по СНН как враговете на демократична Америка не бива и да си помислят да се възползват от "временната" и слабост и да я нападат. Да ви е честита Първата Световна Биологична Война, която вие самите запалихте.Колкото до Гейтс, не изключвам съввсем скоро да се подхлъзне в банята или да загуби битката с коварния вирус. Знае прекалено много за да го оставят жив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
dr.5rov
преди 3 години
Гейтс да обясни от къде знае всичко това. Да не е гледал в кристална топка или пък симулациите (Event 201) за такова събитие, които института Джеймс Хопкинс е направил с негова подкрепа само месец преди предполагаемото начало на пандемията (октомври) са показали това. Личното ми мнение , че той напусна Майкрософт, когато горното стана известно за да не застраши репутацията на компанията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Пенсиониран старшина с мозък на кaтерица, не струваш дори колкото изрязания нокът от кутрето на Гейтс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 5
redcretin
преди 3 години
Ако не е тоя, ще изпукате като ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
Тоя ще се пържи в ада ... в компанията на Сороса .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
Zalmoxis
преди 3 години
Да, хем ще купуваме майкрософтски продукти, хем ваксини.Qui bono?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още